Bute er en skotsk producent af møbeltekstiler i uld. Virksomheden ligger på den skotske ø Bute, hvor den blev grundlagt af den 5. Markis af Bute i 1947. Formålet var at skabe arbejdspladser til de mennesker, som var vendt hjem ved 2. Verdenskrigs afslutning.

Landskabet på Bute er domineret af lyngdækkede heder, et varieret bakke- og skovterræn samt et bølgende strandlandskab. Netop øens farver, tekstur og mønstre er i høj grad med til at give inspiration til design af Butes møbeltekstiler. Tekstilerne fra Bute Fabrics indeholder både ensfarvede dessiner i en farveskala, der strækker sig fra diskret til sprælsk, og designs i mange mønstre.

Designerne trækker samtidig på skotternes traditioner for at væve solide tekstiler i uld fra landets mange hårdføre får. Resultatet er en kollektion af eksklusive møbelstoffer i høj kvalitet og med et helt særligt præg af skotsk landskab og kultur.
 
Bute Fabrics har bl.a. leveret tekstiler til Buckingham Palace, Metropolitan Museum i New York og en lang række internationale hoteller verden over.
 
Se de eksklusive møbelstoffer – og få et pust af Skotland – på knappen her:Se et udvalg af Butes farvekort online, herunder: