Pleje & Vedligehold

 

Jo bedre du vedligeholder betrækket på dine møbler, jo længere holder stoffet sig smukt og slidstærkt.

Du kan selv gøre meget for at holde dit møbelstof i god form. Det er f.eks. en god ide at støvsuge dine møbler regelmæssigt – gerne en gang om ugen. Husk altid blødt mundstykke på støvsuger. Det fjerner støv og smuds, som ellers kan trænge ind i stoffet og sætte sig fast.
 
En eller to gange om året kan du give stoffet en mere tilbundsgående rensning med shampoo eller andre renseprodukter. Husk altid at anvende godkendte produkter, som ikke efterlader klæbrige rester på tekstilet. Det kan nemlig få mere støv og snavs til at sætte sig fast.
 
Læs producentens anvisninger, inden du går i gang, og foretag evt. en lille prøverensning på et sted, der ikke er umiddelbart synligt. Brug aldrig sæbe, salmiakspiritus, blegemidler og andre rensemidler, der er beregnet til hårde overflader. Gennemvæd ikke tekstilet og undgå at presse væsken gennem stoffet.
 
Møbelstof strækker sig ved brug. Hvis du jævnligt skifter plads i din sofa, slides både stoffet og hynderne mere ensartet og holder længere. Stryg en gang imellem stoffet over med hånden, så det fordeles mere jævnt på hynderne.