Miljørigtig produktion

I naturen finder vi nogle af de bedste materialer – uld, bomuld og hør – at arbejde med, når det gælder møbelstof. Derfor skal vi også passe godt på naturen, når vi skaber de naturlige materialer om til tekstiler til møbler, puder og plaider.
 
Hos DAW lægger vi stor vægt på, at alle processer i fremstillingen af vores møbeltekstiler er så skånsomme over for miljøet som over hovedet muligt. F.eks. bruges der ingen metalliske farvestoffer til indfarvning af garner og stof, og den nyeste teknologi sikrer et meget lille forbrug af ressourcer.
 
Flere af stofferne i vores sortiment er certificeret eller miljømærket. Du kan se hvilke i produktkataloget. Her er de to miljømærker, som gør sig gældende for møbeltekstiler:

 

EU EcolabelEU Ecolabel – eller ’Blomsten’ som mærket også kaldes – er det ene af de to officielt anerkendte miljømærker i Danmark. (Det andet er ’Svanen’).
 
’Blomsten’ blev etableret af EU-kommissionen i 1992 og anvendes i hele Europa.
 
Miljømærket gives til produkter, som både lever op til skrappe miljøkrav, tager hensyn til befolkningens sundhed og er af høj kvalitet. Kravene til produkter mærket med ’Blomsten’ strammes hvert fjerde eller femte år og er altid højere, end miljølovgivningen kræver.

Oeko-TexOeko-Tex er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. Det viser, at varen er testet og godkendt ud fra internationale krav om indholdet af kemiske stoffer, som kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen.
 
Oeko-Tex er en frivillig mærkningsordning. Den organiseres af den internationale Oeko-Tex-forening, som har repræsentationer i 60 lande verden over. I Danmark varetages Oeko-Tex-ordningen af Teknologisk Institut.
 
Den danske udgave af mærket har tidligere heddet Øko-Tex, men det gav anledning til misforståelser om, hvorvidt produkterne var økologiske. Varer mærket med Oeko-Tex er ikke økologiske, men de er fri for stoffer, som kan give skader på personer.