Et strejf af Skotlands charme hos Danish Art Weaving
- 16/02/15

Et strejf af Skotlands charme hos Danish Art Weaving

Gælisk højland og Skotlands forrevne klipper har fundet vej ind i Danish Art Weavings sortiment af møbelstoffer og boligtekstiler. Den nordjyske virksomhed har nemlig overtaget forhandlingen af tekstiler fra Bute Fabrics, og med dem kommer et nordatlantisk pust af brisen, der suser om den skotske vestkyst.
 
Bute Fabrics er en skotsk producent af møbeltekstiler med hjemsted på øen Bute halvanden times kørsel og sejlads fra Glasgow. Her ligger virksomhedens væveri, og her sidder designteamet, som henter inspiration i farverne og stemningerne i øens barske, men smukke natur.
 
Designerne trækker samtidig på skotternes traditioner for at væve solide tekstiler i uld fra landets mange hårdføre får. Resultatet er en kollektion af eksklusive møbelstoffer i høj kvalitet og med et helt særligt præg af skotsk landskab og kultur.
 
”Møbelstofferne fra Bute Fabrics er i en kategori for sig. De har nogle designmæssige kvaliteter, som er svære at finde andre steder – særligt til en fornuftig pris. De supplerer og komplimenterer de kollektioner, vi allerede har, og derfor passer de så godt ind i vores sortiment”, siger administrerende direktør Kurt B. Johansen fra Danish Art Weaving (DAW).
 
Derudover har DAW og Bute Fabrics et værdifællesskab, idet begge brands hylder uldens uovertrufne egenskaber som møbeltekstil. Bute Fabrics støtter bl.a. det private britiske initiativ ’Kampagnen for uld’, som er et netværk af uldproducenter, butikker, designere og forarbejdningsvirksomheder, der ønsker at fremme kendskabet til uldens kvaliteter.
 
Tekstiler fra Bute Fabrics indeholder både ensfarvede dessiner i en farveskala, der strækker sig fra diskret til sprælsk, og designs i mange mønstre – herunder naturligvis nogle skotskternede. Tekstilerne er velegnede til brug i private stuer såvel som på offentlige steder, hvor møbelstoffet skal kunne holde til omfattende brug.
 
Bute Fabrics arbejder gerne sammen med anerkendte designere som James Morrison, Tom Dixon, Edward Barber og Jay Osgerby. Den skotske møbelstoffabrikant har bl.a. leveret tekstiler til Dronning Elizabeths galleri på Buckingham Palace i London, det skotske parlament, Metropolitan Museum i New York, VIP-loungen i Singapores Changi-lufthavn samt en række internationale hoteller verden over.
 
For yderligere information om Bute Fabrics kollektioner, kontakt administrerende direktør Kurt B. Johansen på tlf. 20 25 20 01.