Diamanten indenfor møbeltekstiler
- 05/06/22


Mohair laves af fibrene fra angorageden og er kendt som "diamanten" inden for naturlige fibre.

Oprindeligt stammer angorageden fra området omkring Himalayabjergene, hvor menneskene brugte mohair til at beskytte sig mod de barske levevilkår, som er i dette område. I dag ligger hovedmarkedet for mohair i Sydafrika.

Mohair-fibrene bliver forarbejdet og spundet til garn, som bliver brugt til at væve tekstiler. I over to århundreder er mohair forædlet til et produkt af højeste kvalitet, og det anvendes som tekstil til møbler, tøj og garn.

Mohair er særdeles stærkt og modstandsdygtigt, og det er kendt som en af de mest eksklusive naturfibre i verden. Mohair-tekstilet har en naturlig glans, og farverne er meget dybe og glansfulde. Det giver komfort ved kulde og varme.

Mohair er nemt at vedligeholde og rengøre. Det indeholder naturligt lanolin, som gør det meget smudsafvisende. Tekstilet er økovenligt, da det har en OEKO-TEX og Cradle-to-Cradle certificering.

Danish Art Weaving har 3 forskellige Mohair-designs - Grand Mohair, Jazz Mohair & Marimba Mohair. Grand Mohair findes i 36 farver. Jazz Mohair er i 36 farver, og Marimba Mohair i 26 farver.